Amazon Prime Video krijgt grote update en wordt eindelijk overzichtelijker

©Amazon

Amazon Prime Video wordt eindelijk overzichtelijker
23 juli om 16:44
Laatste update: 23 juli om 21:36

Op Amazon Prime Video zitten de series en films die je kunt kijken met je abonnement verstopt tussen alles wat je kunt huren of kopen. Daar komt nu verandering in.

De streamingdienst van Amazon krijgt een nieuwe navigatiebalk bovenin het scherm. Hier vind je onder het kopje 'Prime' alle series en films die je zonder extra kosten kunt kijken met je Prime Video-abonnement. In deze navigatiebalk worden ook add-ons toegevoegd waar je voor betaalt. Denk aan MUBI of Hayu.

Daarnaast zie je nieuwe animaties, transities en effecten als je door het aanbod van de streamingdienst scrollt. Ook moet de app beter draaien op oudere apparaten.

Meer AI

Amazon zet daarnaast generatieve kunstmatige intelligentie in om je meer persoonlijke aanraders te geven, die bij elkaar in een verzameling worden gezet. Het bedrijf gebruikt tevens AI in om de beschrijvingen van series en films te versimpelen.

Het vernieuwde Prime Video rolt vanaf vandaag uit naar alle gebruikers. Deze uitrol moet enkele weken duren, dus je kunt de aanpassingen binnenkort verwachten.

Lees meer over streamingdiensten, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.