©Ustwo Games

Game Monument Valley 3 verschijnt later dit jaar, alleen voor Netflix-abonnees

Kunstig ogende game Monument Valley 3 verschijnt later dit jaar, alleen voor Netflix-abonnees

21 augustus om 15:03

De eerste twee Monument Valley-games behoren tot de beste games voor smartphones ooit. De reeks puzzels met het uiterlijk van bewegende kunstwerkjes krijgt eindelijk een derde deel, maar wel alleen voor Netflix-abonnees.

Het is alweer vijf jaar geleden dat game-ontwikkelaar Ustwo aankondigde dat Monument Valley 3 in de maak was. Nu is bekendgemaakt dat Monument Valley 3 op 10 december beschikbaar komt via het Netflix Games-platform. Dat betekent dat Monument Valley 3 gratis te spelen is voor alle Netflix-abonnees. De game komt beschikbaar voor zowel Android als iOS.

De eerste Monument Valley verscheen in 2014, en werd erg goed ontvangen. De game werd in twee jaar tijd 26 miljoen keer verkocht, een bijzondere prestatie voor een mobiele game. Maar het spel pakte het ook heel anders aan, door de beperkingen en mogelijkheden van de smartphone juist te omarmen. Je speelt met simpele aanrakingen op het scherm, waarbij je een personage door prachtig vormgegeven levels leidt, die zijn geïnspireerd op de optische illusies van kunstenaar M.C. Escher.

Meer van hetzelfde, gelukkig

Het nieuwe derde deel belooft op dezelfde voet door te gaan, valt in de trailer te zien. Je draait aan een hendel een toren verandert in een brug, of een muur verandert in een deur. Zo moet je in elk level de weg vrij maken, zodat een personage het eind kan bereiken. Wel is te zien dat de opzet wat grootser is, met ruim opgezette levels en de aanwezigheid van een bootje.

Voor wie de eerste twee games nog niet gespeeld heeft, zijn er inmiddels veel mogelijkheden om dat te doen. De games zijn te koop voor Android en iOS, voor respectievelijk 2,99 of 3,99 euro per stuk. Ook zijn Monument Valley 1 en 2 onderdeel van Apple Arcade, het game-abonnement van Apple. Als panoramische versie zijn de game bovendien speelbaar op Windows, te koop op Steam. En dan komen de mobiele versies later dit jaar ook nog naar Netflix Games, zodat je je alvast kan voorbereiden op het derde deel.

Meer Netflix en mis niets met onze Bright-app.