AI komt misschien ook naar het Sprookjesbos in de Efteling

©PIXABAY

AI komt misschien ook naar het Sprookjesbos in de Efteling
28 augustus om 16:49
Laatste update: 8 september om 08:02

Het is logisch dat een park als de Efteling ook AI gaat inzetten. De bekende Sprookjesboom van het attraciepark gaat op termijn misschien wel echt op de bezoekers reageren, mocht een test slagen.

De Efteling wil graag vooruitstrevend zijn en dan grijp je in deze tijd natuurlijk heel snel naar kunstmatige intelligentie. In het hoofdkantoor staat een testopstelling van een bekende Sprookjesbos-bewoner waarmee geëxperimenteerd wordt.

Sprookjesboom

In de hal van het gebouw staat een kleine replica van de Sprookjesboom zoals je die kunt zien in de Efteling. Doordat deze versie een upgrade met AI heeft gehad kan 'ie de vragen van voorbijgangers beantwoorden. Voor de stem is niet gekozen voor een stemacteur maar de stem van een medewerker. AI heeft de klank, intonatie en andere unieke kenmerken van deze stem zich eigen gemaakt. Een woordvoerder vertelt: "We willen hiermee een betoverende en innovatieve ervaring bieden die verder gaat dan alle ervaringen die we op dit moment in ons park bieden."

Geheim 

Het eerste wat de Sprookjesboom je zal vertellen is "No pictures please!”, want de organisatie wil nog geen video, foto’s of audio-opnamen toestaan. Het park wil eerst de test ter plaatse afwachten en zien of er problemen kunnen ontstaan op juridisch en ander gebied. Het duurt nog even voordat het zover is, maar de echte pretparkfans kijken hier natuurlijk naar uit.

Meer over de Efteling lees je hier en abonneer je ook op de nieuwsbrief!