©Unsplash

Audi-personeel verstopt na ruzie met directie sleutels van 200 auto’s

Audi-personeel verstopt sleutels van 200 auto’s na ruzie met directie

9 september om 08:07
Laatste update: 9 september om 08:13

Een spannende dag in het Belgische Vorst vandaag: krijgt het management van Audi zijn sleutels terug? Het personeel in de autofabriek is boos en besloot daarop de sleutels te verstoppen: uiterlijk maandagmiddag moeten ze worden teruggegeven.

Het personeel kidnapte de sleutels van maar liefst 200 Audi’s na een ruzie met het management. De directie heeft hierop besloten met juridische stappen te komen als de sleutels vanmiddag niet worden teruggeven. Het lijkt een ludieke actie, maar het management neemt het zeer serieus. Het personeel ook: er is geen helderheid over hun toekomst bij de fabriek, omdat Vorst geen nieuwe Audi-modellen krijgt toebedeeld. Het maakt momenteel de Audi Q8 e-tron, maar ook dat zou stoppen.

Auto-sleutels verstopt

De vakbond vindt de actie vanzelfsprekend. “We kunnen niet anders, het is een drukmiddel,” stelt Jan Baetens tegen de Telegraaf. Het idee is dat het personeel in de onderhandeling nu iets achter de hand heeft. Het personeel wil nu duidelijkheid, maar de directie stelt dat er een planningsronde komt in november die het wil afwachten. Ook stelt de vakbondsman dat de sleutels niet zijn gestolen, maar gewoon in de fabriek verstopt zijn. Wel stelt hij: “Als we maandag daadwerkelijk gedwongen worden de sleutels terug te geven, dan kunnen we de rust en veiligheid van de fabriek niet langer garanderen.”

Hard tegen hard dus. Audi zegt te begrijpen dat het proces emotioneel belastend is voor medewerkers. Wel is het zeer tegen elke vorm van sabotage en onwettig gedrag en het is volgens de raadsman van het bedrijf wel degelijk onwettig gedrag. Nieuwe sleutels maken kan Audi waarschijnlijk ook niet, omdat je daar een originele sleutel voor nodig hebt. Kortom, een patstelling, waarvan wordt gehoopt dat beide partijen er vanmiddag goed uitkomen. Straks hebben immers ook de klanten er last van, die zitten te wachten op hun nieuwe Audi.

Lees meer nieuws over elektrische auto's en volg ook ons WhatsApp-kanaal.