Een Apple Watch van plastic voor je kinderen, dat wil je toch?

©Unsplash

Een Apple Watch van plastic voor je kinderen, dat wil je toch?
16 september om 11:59
Laatste update: 16 september om 13:24

Wanneer er een presentatie nadert van Apple doen veel journalisten en analisten een voorspelling van wat er gaat komen. Ze hebben het zo vaak bij het goed eind, dat die presentaties weinig spannend meer zijn. Toch hebben we minimaal één product niet gezien dat wel verwacht werd.

Net als bij de iPhone maakt Apple ook bij de Watch een model dat betaalbaar is, zodat ook diegene die wat ‘verstandiger’ met zijn geld omgaat kan ruiken aan het ultieme gevoel van Apple. Deze apparaten krijgen de duiding SE mee en we hebben geen de afgelopen  presentatie naast de nieuwe Apple Watch 10 geen Apple Watch SE3 mogen begroeten. Daar is een reden voor.

Apple Watch SE3 

We hebben dus nog steeds geen nieuwe Apple Watch SE en dat is niet voor niets. Volgens de mensen die zeggen dat ze er verstand van hebben, zal deze nieuwe goedkope Apple Watch een grote verandering ondergaan. Men zal de aluminium behuizing inruilen voor een plastic behuizing. Deze verandering van materiaal zou op dit moment nog te veel uitdagingen geven op het gebied van productie en kosten. Daarom zou Apple de release van de Apple Watch SE3 tot volgend jaar hebben uitgesteld. En met volgend jaar denken ze aan september 2025, naast de lancering van de iPhone 17.

Volgens Bloomberg zal een plastic Apple Watch goedkoper kunnen zijn en meer mogelijkheden op het gebied van kleuren geven. Dan denk je natuurlijk gelijk aan kinderen. Dat is een enorme groeimarkt voor Apple, alleen kun je deze koters niet opzadelen met een Apple Watch 10. Dat is te zwaar voor het polsje van het kind en de portemonnee van de ouders. 

Daarnaast denkt men dat een Apple Watch voor kinderen een goede vervanging kan zijn voor de iPhone op school. Smartphones worden steeds vaker geweerd uit de klas en je wil als ouder natuurlijk wel 24/7 kunnen traceren waar je kind is. Stel je voor.

Meer over Apple lees je hier en abonneer je dan ook gelijk op de nieuwsbrief