Sonos wil zijn koptelefoon Ace goedkoper maken én komt met een opvolger

©Bright/Sonos

Sonos maakt zijn koptelefoon goedkoper en werkt aan een betere versie
21 oktober om 21:48

Fabrikant Sonos zou de prijs van zijn draadloze koptelefoon Ace binnenkort flink willen verlagen, omdat de verkoop tot nu toe erg tegenvalt. Het bedrijf ontwikkelt daarnaast een nog luxer model koptelefoon, die beter dan de Ace moet worden.

Sonos lanceerde in juni zijn eerste draadloze koptelefoon, de Sonos Ace. De verwachte verkoopcijfers werden bij lange na niet gehaald. Nu overweegt de fabrikant zowel een nieuwe, premium koptelefoon te introduceren als de prijs van de huidige Ace te verlagen. Duidelijk is dat Sonos van koers moet veranderen om met zijn koptelefoons meer marktaandeel te veroveren.

Sonos Ace verkoopt slecht

Volgens Bloomberg-journalist Mark Gurman heeft de Sonos Ace, die voor 499 euro werd gelanceerd, slechts ongeveer 20.000 stuks verkocht in de afgelopen maand. Dit is ver onder de verwachtingen, waardoor Sonos haar jaarlijkse productieplannen voor de koptelefoon heeft teruggeschroefd van 1 miljoen stuks naar 100.000 stuks.

Mogelijk heeft de hoge prijs meegespeeld bij de tegenvallende verkoop. Andere koptelefoons van gevestigde merken, zoals Sony en Bose, zijn voor veel minder te koop.

Project Roundhouse

Sonos werkt ondertussen aan een nieuw, nog luxer model dat de Ace moet overtreffen. Onder de codenaam 'Roundhouse' bevindt het project zich nog in de beginfase, maar de plannen zouden zijn om deze nieuwe koptelefoon te lanceren - en wel voor dezelfde prijs als de Ace.

Tegelijkertijd zou de huidige Ace een permanente prijsverlaging krijgen naar 399 euro, om het model concurrerender te maken. Het lijkt erop dat Sonos zich nog steeds op het hogere segment wil richten. Het is echter de vraag of dat de juiste strategie is, aangezien het bedrijf nog weinig ervaring heeft met koptelefoons.

Tweede kans

De Sonos Ace is geen slecht product, maar hardware is slechts één kant van de medaille. Aan de andere kant is software verantwoordelijk voor een naadloze werking tussen je apparaten. Omdat Sonos het afgelopen jaar slecht scoorde op software-gebied, gezien de forse kritiek op zijn nieuwe app, zou dat kunnen verklaren waarom het bedrijf nu graag met een frisse blik wil doorgaan om het vertrouwen terug te winnen. De vraag is echter of de klanten Sonos een tweede kans willen geven en of een dure koptelefoon het juiste antwoord is.

Beschikbaarheid

Het is helaas nog niet bekend wanneer Sonos zijn nieuwe koptelefoon wil uitbrengen, en ook de prijs blijft voorlopig slechts speculatie. De oude Ace zal echter een prijsverlaging krijgen – misschien dus wel een leuk zoethoudertje voor Kerst of Sinterklaas.

In de tussentijd heeft Sonos trouwens niet stilgezeten; het bedrijf kondigde onlangs ook de Arc Ultra-soundbar aan, evenals de Sub 4 draadloze subwoofer, beide beschikbaar voor pre-order en leverbaar vanaf 29 oktober. 

Problemen Sonos-app

Sonos beloofde onlangs de komende maanden alle problemen met de nieuwe app op te lossen. Zo komt er elke twee tot vier weken een update om de app-ervaring te verbeteren. Het bedrijf hoopt de software snel te optimaliseren, ook nadat de huidige problemen zijn opgelost.

Lees meer over Sonos en blijf op de hoogte met onze Bright-app.