Bright stuff koopgids budget telefoons 400 euro nokia 8.1 xiaomi pocophone f1 huawei mate 20 lite
Bright Stuff

De beste smartphones voor onder de 400 euro

21 januari 2019 om 19:19
Laatste update: 24 januari 2019 om 10:03

In de koopgids Bright Stuff raden we je nu ook de beste betaalbare smartphones aan. Welke telefoons bieden veel waar voor hun geld?

Tot nu toe hadden we in onze Bright Stuff-koopgids één categorie voor smartphones, net zoals we categorieën hebben met de beste laptops, rugzakken, e-bikes en meer. Maar dat begon te wringen: het aanbod smartphones is zo breed en divers dat we voortaan gaan keuren in vier prijsklassen: onder 250 euro, tussen 250 en 400 euro, tussen 400 en 600 euro en de premium smartphones die meer dan 600 euro kosten.

Onder 250 euro

Bij de goedkoopste telefoons is 250 euro een interessante grens. Dat is het bedrag waarvoor je een telefoon bij je abonnement kan nemen zonder een BKR-registratie te krijgen.

In deze prijsklasse raden we je deze drie toestellen aan: de Honor 10 Lite, de Huawei P Smart en de Motorola Moto G6.

250 tot 400 euro

In de categorie van 250 tot 400 euro gebeurt de afgelopen tijd een heleboel. Smartphones worden steeds meer gemeengoed en ook voor veel minder geld dan vroeger kun je een fraai, degelijk toestel krijgen. Wij zijn uitgekomen op: de Pocophone F1 van Xiaomi, de Huawei Mate 20 Lite en de Nokia 8.1.

Pocophone F1

De Pocophone F1 van Xiaomi viel vorig jaar ontzettend op. Een mooi 6,18 inch full hd-scherm, enorme 4.000 mAh-accu, 6GB werkgeheugen en prima dubbele camera. Het gekste van alles: hij draait op de snelste Snapdragon-chip van het moment, de Snapdragon 845 die ook in de meeste recente high-end Android-toestellen. De Pocophone F1 is echter een stuk goedkoper dan die toestellen: inmiddels slechts 330 euro.

Huawei Mate 20 Lite

De Huawei Mate 20 Lite verrast met zijn fraaie uiterlijk. Een behuizing van staal en glas die je bij veel duurdere telefoons verwacht. Maar ook de prestaties zijn dankzij Huawei's eigen Kirin 710-chip met 4 GB werkgeheugen helemaal niet verkeerd. Het scherm kijkt lekker, de 3.750 mAh-accu is fors en vooral de dubbele camera's voor en achter verrassen. Ze zijn uitgerust met kunstmatige intelligentie van Huawei. Dat levert beelden met overtuigend scherptediepte-effect op, en stelt de camera ook automatisch in op allerlei verschillende scènes. De prijs van de Mate 20 Lite is inmiddels gedaald tot slechts 298 euro.

Nokia 8.1

Onze derde aanrader is de Nokia 8.1, het nieuwste toestel van de drie, en volgens ons ook de mooiste. Een mooie glanzend metalen rand en een glazen achterkant doen vermoeden dat je een premium-telefoon in handen hebt. Ook het 6,18 inch full hd-scherm kijkt erg prettig, en de Qualcomm Snapdragon 710 presteert snel genoeg voor alle taken. De camera's zijn goed, en vooral Android One is fijn. Door Android One krijgen de toestellen van Nokia een vrijwel ongewijzigde versie van Android en krijgen ze de nieuwste Android-versie meteen als die verschijnt. Bovendien krijg je drie jaar lang elke maand beveiligingsupdates, waardoor je jaren plezier hebt voor de 398 euro die dit toestel kost.

Leuk detail: waar de koptelefooningang de laatste jaren uit bijna alle premium-smartphones verdween, hebben alle drie van deze betaalbare smartphones nog een mini-jack. Wel zo prettig: je bent niet genoodzaakt om ook nog in een bluetooth-koptelefoon te investeren, maar kan gewoon je huidige koptelefoon of oortjes blijven gebruiken.

Lees onze reviews:

» Xiaomi Pocophone F1

» Huawei Mate 20 Lite

» Nokia 8.1

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden. 

Meer gadgetvideo's? Abonneer je op het Bright YouTube-kanaal