Op dit punt gaat de nieuwe iPhone SE erg lijken op de iPhone 16

©9to5mac

De goedkope iPhone SE 4 gaat erg lijken op de iPhone 16
19 juli om 21:50

Terwijl je nog met smart zit te wachten op de iPhone 16, werkt Apple ook door aan de nieuwe goedkopere evenknie: de iPhone SE 4. De goedkoopste smartphone van Apple gaat op een specifiek punt wel héél erg op zijn grote broer lijken.

De achterkant van de nieuwe iPhone SE 4 zou vrijwel identiek zijn aan die van de iPhone 16, meldt een Chinese techjournalist op het sociale netwerk Weibo. Daarmee zou de iPhone SE 4 het grootste SE-model tot nu toe worden. Dat sluit aan bij een eerder gerucht over de grootte van de SE 4. In maart verschenen namelijk beelden van de case van de iPhone SE 4 met een scherm van 6,1 inch.

Wat is er nog meer nieuw?

Andere geruchten over het goedkopere iPhone-model gaan over de ondersteuning voor Face ID. Daarnaast zou de telefoon een OLED-scherm krijgen, net als een USB-C-poort, die vanaf eind dit jaar verplicht in de EU is op mobiele apparaten.

AI? Dacht 't nie!

Wat je in ieder geval niet hoeft te verwachten in de iPhone SE 4 is Apple Intelligence, de nieuwe AI-functies van Apple. De hardware van de iPhone SE 4 is namelijk niet sterk genoeg om de nieuwe AI-functies die worden geïntroduceerd in iOS 18, te ondersteunen.

Desondanks mag je een hoop leuke tech voor een zachtere prijs verwachten in de iPhone SE 4. Naar verwachting komt hij in de lente van volgend jaar uit, maar eerst is het in september nog de beurt aan de iPhone 16.

Lees meer iPhone-nieuws en mis niks met onze nieuwsbrief.