Alexa krijgt een flinke upgrade van Amazon, maar daarvoor moet het bedrijf wel hulp inschakelen

©Amazon

Alexa krijgt AI upgrade van Amazon via Claude
30 augustus om 13:40

Amazon is van plan om zijn spraakassistent Alexa komende oktober een flinke upgrade te geven, met behulp van Anthropic's Claude.

Amazon kiest er voorlopig nog niet voor om een eigen AI-model te gebruiken om zijn assistent Alexa slimmer te maken. In plaats daarvan klopt het bedrijf volgens Reuters bij AI-bedrijf Anthropic aan om Claude te gebruiken.

De nieuwe versie van Alexa krijgt de naam Remarkable Alexa en zal niet gratis zijn. Gebruikers moeten vijf tot tien dollar per maand betalen om met deze extra slimme Alexa te praten. De normale 'domme' Alexa blijft gewoon gratis.

AI-modellen van Amazon

Een woordvoerder van Amazon zegt tegenover Reuters dat het bedrijf verschillende soorten AI-modellen gebruikt, van zichzelf en van partners. Amazon is niet de enige techgigant die een deal maakt met een AI-bedrijf om hun producten te verbeteren. Zo hebben Microsoft en Apple deals met OpenAI gesloten.

Waarschijnlijk onthult Amazon de vernieuwde Alexa tijdens een presentatie in september. Remarkable Alexa moet onder andere kunnen helpen met kledingkeuzes, koopadvies en het nieuws.

Remarkable Alexa in het Nederlands

Sinds deze zomer spreekt Alexa eindelijk Nederlands, hoewel de kwaliteit nog veel te wensen over laat. Het is niet waarschijnlijk dat Remarkable Alexa hier snel wat aan gaat veranderen, want Claude is voornamelijk goed in Engels. 

Lees meer over Amazon, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief