Nieuwe 'retro' Tamagotchi is gemaakt van echte eieren

©Bandai Namco

Nieuwe 'retro' Tamagotchi is gemaakt van echte eieren
30 augustus om 15:27
Laatste update: 30 augustus om 15:31

De Tamagotchi leeft nog steeds en de nieuwste versie is gemaakt van echte eieren om een "groenere toekomst te promoten".

De Tamagotchi heeft de vorm van een ei en op het apparaatje komt een wezentje uit een ei die je vervolgens moet opvoeden. 'Tamago' is zelfs het Japanse woord voor 'ei'. Het is dus niet zo gek dat maker Bandai Namco nu echte eieren gebruikt om de apparaatjes te maken.

De Original Tamagotchi Celebration is een ode aan de originele gadget uit de jaren negentig. Hiervoor zijn eierschalen gerecycled om het omhulsel te creëren. Het beestje zelf is weer zoals vanouds zonder moderne opsmuk. Je moet het digitale huisdiertje voeren, er mee spelen en viezigheid opruimen.

De Tamagotchi begint weer populair te worden, net als veel andere producten uit de jaren negentig. Zo heeft HMD recentelijk een flipphone met een Barbie-theme geïntroduceerd en kiest gen-z massaal weer voor digitale camera's in plaats van een smartphonecamera. De Original Tamagotchi Celebration wordt vanaf februari 2025 exclusief via Amazon verkocht.

Lees meer over gadgets, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.