Italiaanse douane vernietigt 12.000 nagemaakte retrospelcomputers

©Unsplash

Italiaanse douane vernietigt 12.000 namaak-retrospelcomputers
15 september om 22:00
Laatste update: 15 september om 23:39

De douane in Italië heeft een netwerk opgerold dat valse retrospelcomputers uit China verkocht. De douane arresteerde negen Italianen en heeft spelcomputers ter waarde van 50 miljoen euro in beslag genomen. Ze worden vernietigd, schrijft de VRT.

De in beslag genomen consoles leken erg op oude spelcomputers van Nintendo, Sega en Atari. Er stonden illegale kopiën op van games als Super Mario Bros en Street Fighter. Het ging om zo'n 12.000 consoles met rond de 47 miljoen gekopieerde games

Retroconsoles zijn populair en er is veel vraag naar. De consoles die de italiaanse douane in beslag nam voldeden niet aan Europese eisen en mogen hier daarom niet  worden verkocht. De consoles werden in China besteld en vervolgens in fysieke winkels en online doorverkocht vanuit Italië. De autoriteiten hebben samengewerkt met Amazon, waarop de consoles ook aangeboden werden.

Volgens de VRT riskeren de mensen die zijn opgepakt gevangenisstraffen tot acht jaar. Ze worden vervolgd voor handel in namaakproducten, commerciële fraude, heling en schending van auteursrechten. 

Lees meer nieuws over games en mis niets met onze nieuwsbrief.