Apple staat op het punt de nieuwe Macs met M4-chip te onthullen

© Apple

Apple onthult 'zeer binnenkort' de Mac-computers met M4-chip
22 oktober om 20:19
Laatste update: 22 oktober om 20:31

Apple onthult 'zeer binnenkort' zijn nieuwe generatie Mac-computers, die worden aangedreven door de nieuwe M4-processor. Het bedrijf houdt volgende week een nieuw event, waarbij media de nieuwe apparaten mogen proberen.

Dit meldt de doorgaans goed geïnformeerde Bloomberg-journalist Mark Gurman, die zegt dat de aankondiging 'zeer binnenkort' plaatsvindt. Volgens een bericht van Gurman komen er meerdere nieuwe Mac-modellen aan: een vernieuwde MacBook Pro, een iMac en een Mac mini.

Mac mini en MacBook Pro

Vooral de Mac mini krijgt een opvallende make-over. Het nieuwe model wordt volgens eerdere berichtgeving van de Bloomberg-journalist bijna net zo klein als een Apple TV-kastje. Ook krijgt de nieuwe Mac mini twee USB-C-aansluitingen aan de voorkant.

Bij de MacBook Pro zijn de uiterlijke veranderingen bescheiden. Het instapmodel krijgt wel een extra Thunderbolt-aansluiting. Deze snelle poort maakt het mogelijk om bijvoorbeeld externe beeldschermen of snelle opslag aan te sluiten. De volgende iMac blijft langs de buitenkant grotendeels onveranderd.

Vernieuwde randapparatuur

Apple gaat ook zijn randapparatuur vernieuwen. Het gaat volgens MacRumors specifiek om de Magic Mouse, het Magic Trackpad en het Magic Keyboard, die allemaal een USB-C-aansluiting krijgen voor het opladen. Dit heeft te maken met nieuwe Europese regelgeving die voorschrijft dat elektronische apparaten een universele oplaadpoort moeten hebben.

Apple-event in LA

De timing van de aankondiging is nog niet helemaal duidelijk. Wat we wel weten: Apple heeft journalisten uitgenodigd voor een evenement. Dit zal volgende week woensdag plaatsvinden in Los Angeles. Dit suggereert dat de aankondiging van de nieuwe apparaten elk moment kan plaatsvinden.

Lees meer nieuws over Apple en mis niets met de Bright-app