De Discman is terug van weggeweest met deze moderne opvolger

©Fiio

De Discman is terug van weggeweest met deze moderne opvolger

Een nieuwe draagbare cd-speler doet de oude tijden van de Sony Discman herleven, maar dan wel in een modern jasje. Zo heb je geen AA-batterijen nodig en kun je ook via bluetooth draadloos luisteren. 

Als je een bepaalde leeftijd hebt, dan heb je nog rekken en mapjes vol met cd's in huis. Bij de meeste mensen staan ze stof te vergaren, al zijn er ook genoeg hifi-liefhebbers die nog regelmatig een cd opzetten. Net als bij vinyl heb je ook fanatieke verzamelaars van cd’s. En geloof het of niet, maar sommige oude albums staan nog altijd niet op Spotify (Chill Out van The KLF, bijvoorbeeld). 

De Chinese fabrikant FiiO kwam eerder dit jaar al met een nieuwe draagbare cassette-speler als een vervolg op de Sony Walkman. Dit keer blaast het merk een andere roemruchte gadget nieuw leven in door te komen met een moderne variant van de Discman, de draagbare cd-speler die Sony in 1984 introduceerde. De Discman was erg populair, totdat MP3-spelers als de iPod hun intrede deden.

Mocht je onderweg naar zo'n oud schijfje willen luisteren, dan kun je daar nu een nieuwe portable cd-speler voor kopen. De FiiO DM13 heeft usb-c en bluetooth, zodat je er met een draadloze koptelefoon of oordopjes naar kunt luisteren. De bluetooth-verbinding ondersteunt de codes AptX, AptX HD, AptX Low Latency en SBC. Uiteraard heeft de DM13 ook een standaard 3,5 mm koptelefoonaansluiting en een symmetrische 4,4 mm poort voor hifi-koptelefoons. De draagbare cd-speler heeft een accuduur van acht uur. 

De DM13 kun je ook aansluiten op een stereosysteem via analoge, SPDIF- en USB-aansluitingen. Als hij via USB is aangesloten op een voedingsbron, kun je de cd-speler in de desktop-modus zetten, zodat hij de oplaadbare batterij niet gebruikt. 

Een van de features van het nieuwe apparaatje zat ook in de Discman en de vergelijkbare draagbare cd-spelers van weleer: elektronische schokbescherming. Daarbij wordt de muziek gebufferd om te voorkomen dat deze overslaat als je met de DM13 rondloopt. 

De Fiio DM13 verschijnt in de kleuren zilver, rood, blauw, zwart en titanium en is vanaf september te koop voor 179 euro.

Lees meer nieuws over gadgets en mis niets met onze nieuwsbrief.