©Astonic Rides

Bijzondere e-bike van Astonic Rides belandt in NEMO-expositie

Bijzondere e-bike van Astonic Rides belandt in NEMO-expositie

22 juli om 10:01

E-bikes genoeg in Amsterdam maar sinds deze maand staat er ook een bijzonder exemplaar binnenin NEMO Science Museum. Een e-bike van fabrikant Astonic Rides staat in de nieuwe Technium-expositie en blijft daar de komende tien jaar staan.

Technium is een familie-expositie die de nieuwe verdieping van NEMO opvult sinds deze maand. Het staat in het teken van technologie die overal om ons heen is, en onze levens gezonder en duurzamer maakt. Nu klinkt het al een stukje logischer dat er een e-bike tussenstaat. Ook in andere landen hebben ze ontdekt wat voor fantastische uitvinding de elektrische fiets is.

Er is gekozen voor een tweewieler van Astonic Rides uit Spijk. Het gaat om een elektrische fiets die is afgesteld voor iemand met een fysieke beperking. Astonic specialiseert zich in het op maat bouwen van een fiets voor ieder persoon. Of het nu om iemand met een beperking gaat of iemand die rond de twee meter is met lange benen.

“Wij krijgen iedereen op de fiets,” vertellen oprichters Anneke en Roel van der Velde aan Nieuwsfiets. “Wij hebben klanten gehad die helemaal niet van fietsen hielden, maar zo van onze e-bike genieten, dat ze de tweede auto weg hebben gedaan of zelfs helemaal autoloos zijn.”

Van nooit fietsen naar altijd fietsen

Anneke was helemaal geen fietser en zo kwam het idee op bij Roel om een fiets speciaal voor haar te bouwen. Daarna volgden ook e-bikes voor hun kinderen. Hij deed er dikke banden onder voor het comfort en de veiligheid, iets dat je tegenwoordig veel vaker ziet door de populariteit van (en controverse rondom) fatbikes. Anneke en Roel wilden hun e-bike kennis delen met de rest van Nederland en begonnen daarom Astonic Rides. De zaken gaan goed want het stel beweert ook dat hun klanten twee keer zoveel fietsen als het landelijk gemiddelde.

Je kunt de elektrische fiets nu zien in NEMO bij de Technium-expositie. Bezoekers kunnen ook hun eigen droomfiets tekenen in de expositie. Met AI wordt de fiets dan verder ontworpen en het eindontwerp belandt als een nepreclame op een abri.

Blijf op de hoogte en abonneer je op ons Whatsapp-kanaal.