De Samsung Galaxy Z Flip is ook te gebruiken als bodycam

De Samsung Galaxy Z Flip is ook te gebruiken als bodycam
31 juli om 13:13
Laatste update: 31 juli om 13:53

De flip phone is natuurlijk niet nieuw. De Motorola Razr heeft deze vorm groot gemaakt alvorens we allemaal aan de smartphone gingen. Omdat we nu schermen kunnen vouwen maakt dit model onder andere bij Samsung zijn comeback. Hoewel deze smartphone vooral voor de jeugd bedoelt is, heeft Samsung nog een doelgroep gevonden.

In de Verenigde Staten loopt een test met een lokaal politiecorps. Deze dienders testen een Samsung Galaxy Z Flip. Niet om selfies mee te maken met arrestanten maar als bodycam.

Samsung Galaxy Z Flip Bodycam

Steeds meer agenten dragen een bodycam voor transparantie en de veiligheid van zowel de agent als de burger. Omdat de Samsung Galazy Z Flip zo compact is, vindt Samsung dat het toestel heel erg goed als bodycam kan fungeren. Daarvoor test het dit toestel met een aantal agenten in de Verenigde Staten.

In de staat Missouri patrouilleren twee politie departementen met een Galaxy Z Flip op de borst. Dit is geen consumentenversie van het toestel, maar een aangepaste. In samenwerking met Visual Labs, een leverancier van bodycam oplossingen, heeft het toestel een aantal aanpassingen gekregen.

Zo is de volumeknop aangepast zodat de agenten daarmee snel de camera kunnen activeren wanneer dat nodig is. Ook de software is aangepast, wanneer er een achtervolging plaatsvindt zal de Z Flip automatisch beginnen met filmen. Hetzelfde gebeurt wanneer de sirene wordt aangezet in de politieauto.

Samsung laat weten dat het toestel ook gebruikt kan worden om foto’s te nemen van een plaats delict. En via de microfoon kan een verhoor van een arrestant worden opgenomen.

Lees meer nieuws over Samsung en mis niets met onze nieuwsbrief.