©Disney

Disneys HoloTile-vloer: wandelen zonder vooruit te gaan

Disneys HoloTile-vloer laat je voor altijd wandelen op één plek

11 augustus om 23:55

Disney heeft kortgeleden de HoloTile-vloer onthuld. Deze vloer voor de pretparken van het merk laat je wandelen zonder dat je vooruit gaat.

Dat kan omdat deze modulaire vloer uit een soort rolletjes bestaat. Je kunt alle kanten oplopen die je maar wenst, maar er kunnen bijvoorbeeld ook objecten op worden geplaatst die dan gaan bewegen wanneer je ze met een controller bestuurt. De toepassing is vooral interessant als je omringd bent door schermen. Zo kan er een soort virtual reality-ervaring worden geboden waarin je door een fantasiewereld kunt wandelen, zonder dat je wegloopt van de schermen.

Lidar-vloer

Het lijkt niet zo technisch, die HoloTile-vloer, maar dat is het wel. Er zitten Lidar-sensoren in de vloer, die je ook kent van bijvoorbeeld iPhone en iPad. Via Lidar kan technologie diepte meten en in dit geval beweging. Eigenlijk is de vloer een ophoping van tientallen, zo niet honderden mini-lopende banden. Je kunt er met meerdere mensen tegelijk op lopen en ze kunnen allemaal zelf bepalen welke kant ze oplopen. Het is interessant om te zien hoe die vloer is opgebouwd: de tegels met allemaal buisjes werken samen alsof het een school vissen is, terwijl het toch stuk voor stuk individuele buisjes zijn. 

 
Bericht van @rebeccacarver
Bekijken op Threads

Ook zijn er veel toepassingen te bedenken. Het kan bijvoorbeeld interessant zijn voor de parkshows van het merk, want dansers kunnen zo op dezelfde plek blijven staan en toch uitbundig hun dans doen zonder dat ze bang hoeven te zijn dat ze van het podium rennen. Er zijn dus zowel mogelijkheden voor de medewerkers van de Disneyland-parken als de bezoekers ervan, al kunnen we ons voorstellen dat het ook in films handig van pas kan komen. 

Disney weet zelf ook nog niet precies hoe het de nieuwe uitvinding zal toepassen of doet daar in ieder geval nog geen uitspraken over.

Abonneer je op onze nieuwsbrief en mis niks.