Google pauzeert uitrol van Wear OS 5 na klachten van Pixel Watch-gebruikers

©Google

Google pauzeert uitrol van Wear OS 5 na klachten van Pixel Watch-gebruikers
Vandaag om 12:59
Laatste update: om 13:00

Google is tijdelijk gestopt met het uitrollen van Wear OS 5 vanwege problemen bij sommige Pixel Watch-gebruikers die de nieuwe versie van het besturingssysteem hadden geïnstalleerd. Dat bevestigt het bedrijf aan 9to5Google

Tijdens het installeren van de nieuwe versie van Wear OS ging het mis bij sommige gebruikers, meldde 9to5Google eerder deze week al. Hun horloges liepen vast tijdens het installatieproces van de update. Schermen bleven zwart en onderaan in beeld was alleen een Bluetooth-logo te zien dat was doorgestreept. Zowel gebruikers van de eerste generatie Pixel Watch als de Pixel Watch 2 meldden problemen.

Google erkent tegenover de technieuwssite dat er problemen zijn met de nieuweste versie van Wear OS. Het bedrijf werkt aan een oplossing, maar kan niet zeggen wanneer het verwacht dat de problemen over zijn. Het is daardoor voor onbepaalde tijd niet mogelijk om de nieuwe versie van Wear OS te installeren.

Pixel Watch 3 niet getroffen

Gebruikers die problemen ervaren na het installeren van de update, kunnen dat oplossen door hun horloge te resetten via Fastboot. In dit artikel staat daar uitleg over. 

Mensen die een Pixel Watch 3 hebben, die deze zomer werd gepresenteerd, hoeven zich geen zorgen te maken. Zij hoeven de update naar Wear OS 5 namelijk niet te installeren, omdat het horloge standaard al met de nieuwste versie van het besturingssysteem wordt geleverd.

Lees meer over Google, of blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.