WhatsApp kondigt belangrijke stap aan: gebruikersnaam in plaats van telefoonnummer

©Freepik

WhatsApp laat je binnenkort een gebruikersnaam kiezen
Vandaag om 19:49
Laatste update: om 19:51

De populaire berichtenapp WhatsApp komt met een langverwachte vernieuwing: gebruikersnamen. Deze nieuwe functie maakt het mogelijk om met anderen te communiceren zonder je telefoonnummer te delen. WhatsApp zet hiervoor vandaag de eerste stap om dat mogelijk te maken.

Deze vernieuwing wordt mogelijk gemaakt door een andere belangrijke wijziging in de app. WhatsApp voert namelijk eerst een eigen contactenlijst in, los van de contactenlijst van je telefoon. Dat maakt het bedrijf bekend in een blogpost.

Dit systeem vormt de basis voor het gebruik van gebruikersnamen in plaats van telefoonnummers. "Gebruikersnamen op WhatsApp bieden extra privacy, zodat je je telefoonnummer niet hoeft te delen wanneer je iemand een bericht stuurt", aldus WhatsApp. 

Contacten toevoegen via je computer

De eigen contactenlijst van WhatsApp brengt ook andere voordelen met zich mee. Zo kun je contacten toevoegen via je computer en kun je zelf bepalen of deze contacten ook in de contactenlijst van je telefoon terechtkomen. Bij het toevoegen van een contact verschijnt hiervoor een aparte instelling.

Het bedrijf rolt de nieuwe contactenlijst de komende weken uit naar alle gebruikers.

Gebruikersnaam kiezen kan binnenkort

De introductie van gebruikersnamen volgt op een later moment. Een exacte datum heeft WhatsApp nog niet bekendgemaakt. "Vandaag zetten we slechts één cruciale stap om dat mogelijk te maken en we zullen meer delen zodra de functie klaar is."

Vandaag lanceerde WhatsApp ook zijn nieuwe iOS-widget waarmee je snel je favoriete chats opent vanaf het beginscherm van je iPhone.

Volg meer nieuws over WhatsApp en mis niets met ons Bright WhatsApp-kanaal.